Onze lokalen

Het kinderdagverblijf Youpibugs is gelegen in een grote woning met een binnenpleintje en een terras. Het stelt zich tot taak de kinderen in een aangepaste en veilige omgeving te onthalen waar ze hun algemeen welzijn kunnen verzekeren.

We hebben plaats voor 27 kinderen tussen 3 maanden en 3 jaar die we in 3 groepen indelen:

  • De kleintjes: van 3 tot 14 maanden: 9 kinderen
  • De middengroep: van 14 tot 20 maanden: +-9 kinderen
  • De groten: van 30 tot 36 maanden: +-9 kinderen

Een plek vol nestwarmte voor de kleintjes:

Het is de plaats van de eerste scheiding, waar de overgang heel geleidelijk gebeurt en het biologische ritme van de baby wordt gerespecteerd. We hebben bijzonder veel aandacht aan deze ruimte besteed door een verdieping voor de hele kleintjes te voorzien.

Hier zijn de allerkleinsten dus veilig voor objecten die door het spel van grotere kinderen kunnen omvallen en kunnen ze hun eerste ontdekkingen doen zonder door het meer felle spel van de groten te worden bedreigd.

De ruimte is ook goed gecapitonneerd om veiligheid en comfort te bieden.

Alles bevindt zich op dezelfde etage: de melkkeuken, een zaaltje voor de zogenaamd “onbeweeglijke” kinderen, een zaaltje voor de peuters die zich al kunnen verplaatsen, een luierkamer, de slaapzaal en een directe toegang naar een groot terras.

De ruimte voor de middengroep en de grote:

Help-me om mezelf te zijn

Op de eerste verdieping bevinden zich twee afdelingen die, aangepast aan hun leeftijd, speciaal voor de middengroep en de grote zijn ingericht.

Zodra het weer het toelaat beschikken we over een tuin, met zand- en waterbakken en buitenspelen.

De afdeling ‘groten’ is ingedeeld in ‘hoeken’: een luierhoek, een leeshoek, een keukenhoek, een hoek voor manuele activiteit en verder tijdelijke hoeken naargelang de thematiek van de dag.
We bieden de kinderen een leefruimte aan waar ze aan hun identiteit kunnen bouwen.

De afdeling ‘middengroep’ is ingedeeld in hoeken: een luierhoek, een zachte hoek, een hoek voor spelen naargelang het thema van de dag. De overige ruimte blijft vrij om te beantwoorden aan de behoefte van kinderen die proberen te stappen, zich op te trekken, te steunen en rechtop te gaan staan en om uiteindelijk eerste stapjes te zetten…

Tot slot vinden we gelijkvloers de slaapzaal.